Kontrola kvaliteta ulja
Posebnu pažnju smo dali kvalitetu ulja koje služi za prženje priloga u Burger Barovima, korišćenjem jedinstvenog uređaja na svetskom tržištu za filtriranje ulja za prženje VITO® i instrumentima za ispitivanje kvaliteta ulja, koje se u skladu sa tim redovno menja.
Korišćenjem VITO® uređaja poboljšan je ukus i kvalitet hrane, odnosno, svojim gostima serviramo zdraviju duboko prženu hranu koja ne sadrži ugljen koji nastaje kao produkt dugotrajne upotrebe ulja za prženje.
Dokazano je da korištenje VITO® uređaja pozitivno utiče na kritične parametre kao što su Totalne Polarne Materije – TPM.
* Totalne Polarne Materije, skraćeno TPM, utiču ne samo na konzistenciju, ukus i izgled masti, već i na kvalitet kuvanja/prženja. Proizvod koji se prži u ostarelom ulju, veoma brzo formira tamnu koricu i istovremeno upija veliku količinu masnoće. U mastima sa većom količinom polarnih materija, voda brže isparava iz masti i proizvod se brže isušuje. Prženi krompir, na primer, postaje šupalj. Kao rezultat brzog gubitka vode, zaštitni sloj pare takođe nestaje, što znači da je mast duže u kontaktu sa površinom hrane. Posledica je veći prodor masti u unutrašnjost proizvoda koji se prži, kao i izlaganje površine višim temperaturama, što povećava verovatnoću zagorevanja.